Firewall


Firewall

Un firewall poate tine la distanta traficul Internet cu intenții rele, de exemplu hackerii, viermii și anumite tipuri de viruai, inainte ca acestia sa genereze probleme in reteaua de calculatoare. In plus, un firewall de protectie poate impiedica participarea computerului la un atac impotriva altora, fara cunostința sau vointa utilizatorului. Utilizarea unui firewall este importanta in special daca reteaua sau computerul de protejat sunt conectate in permanența la Internet.

Un firewall este o aplicatie sau un echipament hardware&software care monitorizeaza și filtreaza permanent transmisiile de date realizate intre PC sau reteaua locala si Internet, in scopul implementarii unei „politici” (metode) de filtrare. Această politica poate însemna:

  • protejarea resurselor retelei de restul utilizatorilor din alte retele similare, toate interconectate printr-o retea de arie largă sau/și Internet. Posibilii atacatori sunt identificati, atacurile lor asupra PC-ului sau retelei locale putand fi oprite.
  • controlul resurselor la care au acces utilizatorii locali (din reteaua locala).

Pentru mai multe informatii puteti accesa link-urile de mai jos:

Compararea firewall-urilor
SECURITY GUIDE
Secure every Thing EndianFirewall
OPEN SOURCE SECURITY pfSense
Protect Remote Workers WatchGuard
 

 

Leave a Comment

Translate »